Ekolat, kjer se italijanska tradicija sreča z alpskim mlekom
Naša zgodba se prične v Vipavski dolini, kjer predelujemo mleko alpskih pašnikov. S pomočjo sirarskega mojstra, ki prihaja iz Italije, in najsodobnejše tehnologije ponašamo kakovost izdelkov Ekolat na mize celotne Evrope.


Od surovine do izdelka
Naš pristop se prične s poglobljenim poznavanjem območja. Poslujemo v srcu Vipavske doline, v Sloveniji, v okolju, ki se ponaša z bogato zgodovino, zanimivo geografijo in dolgoletno sirarsko tradicijo. Reka, po kateri je dolina poimenovana, izvira pod pobočjem Nanosa, znanega po svojih pašnikih in po tradicionalnem siru zaščitenega geografskega porekla, ki so ga tukaj izdelovali že v 16. stoletju.
Mleko alpskih pašnikov
Prav v tem neokrnjenem okolju se nahaja bistvo našega delovanja. Mleko, ki ga uporabljamo, vsakodnevno pridobivamo pri rejcih, ki svojo živino pasejo na alpskih pašnikih. Združeni so v zadruge, ki jamčijo za dobro kakovost surovine. Mleko se obdeluje v naši avtomatizirani in tehnološko izpopolnjeni sirarni, kar nam omogoča spajanje obrtniške izkušnje z naprednimi procesi, s katerimi zagotovimo varnost, kakovost in pristnost naših izdelkov.
Mocarela tipa a pasta filata
Specializirali smo se za pripravo mocarele tipa a pasta filata, kar pomeni iz vlečenega testa. Naša ekipa, ki jo vodi sirarski mojster iz Italije, združuje izkušnje, tradicijo in inovativnost, s katerimi dosegamo odličnost na področju sirarstva. Zato smo se uveljavili kot referenčna točka ne le zaradi okusa, temveč tudi zaradi varnosti in trajnosti naših izdelkov. Smo izbrani dobavitelj velikih trgovskih centrov, cateringa in industrije, stalno pa smo zavezani zagotavljanju svežine in slastnega okusa naših mlečnih izdelkov s polic najvidnejših blagovnih znamk na mize končnih potrošnikov.
Skupina Sabelli
Skupina Sabelli predstavlja enega izmed najbolj pomembnih igralcev na trgu mocarel. Naše partnerstvo nam omogoča, da inoviramo in rastemo in na ta način pripeljemo vrhunske izdelke na dom naših kupcev po vsej Evropi. Biti del skupine Sabelli nam daje trdne temelje na področju industrije in mrežo neprimerljivih znanj.
Srce proizvodnje skupine Sabelli, kjer se rojeva odličnost naših gastronomskih izdelkov. Tu s pomočjo postopka, s katerim pridelamo 80.450 ton svežega mleka, ter s 370 zaposlenimi na 16 proizvodnih linijah proizvajamo mocarelo, burrato, stracciatello in druge sire.
Zaradi velike pozornosti do surovin in njihove obdelave sirarna manjše velikosti Val Daveto, proizvaja izbrane in odlične izdelke visoke kakovosti.

