Skip to content

Ekolat, kjer se italijanska tradicija sreča z alpskim mlekom

Naša zgodba se prične v Vipavski dolini, kjer predelujemo mleko alpskih pašnikov. S pomočjo sirarskega mojstra, ki prihaja iz Italije, in najsodobnejše tehnologije ponašamo kakovost izdelkov Ekolat na mize celotne Evrope.

ekolat mozzarella gruppo sabelli
ekolat polo produttivo della mozzarella fresca
 

Od surovine do izdelka

Naš pristop se prične s poglobljenim poznavanjem območja. Poslujemo v srcu Vipavske doline, v Sloveniji, v okolju, ki se ponaša z bogato zgodovino, zanimivo geografijo in dolgoletno sirarsko tradicijo. Reka, po kateri je dolina poimenovana, izvira pod pobočjem Nanosa, znanega po svojih pašnikih in po tradicionalnem siru zaščitenega geografskega porekla, ki so ga tukaj izdelovali že v 16. stoletju.

Mleko alpskih pašnikov

Prav v tem neokrnjenem okolju se nahaja bistvo našega delovanja. Mleko, ki ga uporabljamo, vsakodnevno pridobivamo pri rejcih, ki svojo živino pasejo na alpskih pašnikih. Združeni so v zadruge, ki jamčijo za dobro kakovost surovine. Mleko se obdeluje v naši avtomatizirani in tehnološko izpopolnjeni sirarni, kar nam omogoča spajanje obrtniške izkušnje z naprednimi procesi, s katerimi zagotovimo varnost, kakovost in pristnost naših izdelkov.

Mocarela tipa a pasta filata

Specializirali smo se za pripravo mocarele tipa a pasta filata, kar pomeni iz vlečenega testa. Naša ekipa, ki jo vodi sirarski mojster iz Italije, združuje izkušnje, tradicijo in inovativnost, s katerimi dosegamo odličnost na področju sirarstva. Zato smo se uveljavili kot referenčna točka ne le zaradi okusa, temveč tudi zaradi varnosti in trajnosti naših izdelkov. Smo izbrani dobavitelj velikih trgovskih centrov, cateringa in industrije, stalno pa smo zavezani zagotavljanju svežine in slastnega okusa naših mlečnih izdelkov s polic najvidnejših blagovnih znamk na mize končnih potrošnikov.

ekolat produzione di mozzarelle fresche
ekolat-sabelli-group-mozzarella-fresca
ekolat-produzione-mozzarelle-gruppo-sabelli
 

Skupina Sabelli

Skupina Sabelli predstavlja enega izmed najbolj pomembnih igralcev na trgu mocarel. Naše partnerstvo nam omogoča, da inoviramo in rastemo in na ta način pripeljemo vrhunske izdelke na dom naših kupcev po vsej Evropi. Biti del skupine Sabelli nam daje trdne temelje na področju industrije in mrežo neprimerljivih znanj.  

Srce proizvodnje skupine Sabelli, kjer se rojeva odličnost naših gastronomskih izdelkov. Tu s pomočjo postopka, s katerim pridelamo 80.450 ton svežega mleka, ter s 370 zaposlenimi na 16 proizvodnih linijah proizvajamo mocarelo, burrato, stracciatello in druge sire.  

Naš obrat v Resani je specializiran za proizvodnjo mocarel in ponuja celovit izbor izdelkov v vseh formatih, velikostih in pakiranjih. Tu pa izdelujemo tudi svojo linijo zamrznjenih izdelkov, ki jo pošiljamo predvsem na Daljni vzhod. 

Zaradi velike pozornosti do surovin in njihove obdelave sirarna manjše velikosti Val Daveto, proizvaja izbrane in odlične izdelke visoke kakovosti. 

Osrednje mesto proizvodnje sirov skupine Sabelli, kot so stracchino, robiola in sveži kremni sirni namazi, ki se specializira predvsem na področju proizvodnje sirov pod lastno blagovno znamko.
Zgodovinski obrat Bustaffa iz leta 1921, kjer se izdelujejo sveži kremni sirni namazi, sir stracchino, robiola, mocarela in rikota.   
ekolat gruppo sabelli team

Kakovost in certifikati

Naša predanost kakovosti temelji na osnovnem načelu: strog nadzor v vsaki fazi proizvodnje. Le skrbno izbrane surovine, umetniško obdelane pod strogim nadzorom v vsaki fazi obdelave, zagotavljajo mocarelo edinstvenega okusa in najvišje stopnje prehranske varnosti.